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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
30/05/2000 |
Data da última atualização: |
05/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
EGITO, A. S. do; LAGUNA, L. E. |
Afiliação: |
ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; LUIS EDUARDO LAGUNA, CNPC. |
Título: |
Fabricação de queijo de coalho com leite de cabra. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Sobral: Embrapa Caprinos, 1999. |
Páginas: |
15 p. |
Série: |
(Embrapa Caprinos. Circular Técnica, 16). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O trabalho objetivou o aproveitamento racional de leite de cabra, na fabricação de queijo de coalho com intuito de fornecer alternativas ao caprinocultor para a utilização do leite de cabra através da fabricação de produtos de qualidade, de ampla aceitação no mercado regional. Na técnica de fabricação do queijo de coalho aqui descrita, utilizou-se a adaptação da tecnologia tradicional de fabricação do queijo de coalho nordestino, principalmente nos aspectos higiênicos e sanitários de fabricação, conservando ao máximo as características originais do produto artesanal. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Ceara; Cheese; Curde; Fabricacao; Goot milk; Manufacture; Milk product; Queijo coalho; Queijo de coalho. |
Thesagro: |
Cabra; Cabra leiteira; Caprino; Coalho; Leite de cabra; Processamento; Produto Derivado do Leite; Queijo; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus Nal: |
Food technology; Goat cheese; goat milk; Rennet. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/36463/1/CT-16.pdf
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Marc: |
LEADER 01630nam a2200421 a 4500 001 1515299 005 2019-04-05 008 1999 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aEGITO, A. S. do 245 $aFabricação de queijo de coalho com leite de cabra. 260 $aSobral: Embrapa Caprinos$c1999 300 $a15 p. 490 $a(Embrapa Caprinos. Circular Técnica, 16). 520 $aO trabalho objetivou o aproveitamento racional de leite de cabra, na fabricação de queijo de coalho com intuito de fornecer alternativas ao caprinocultor para a utilização do leite de cabra através da fabricação de produtos de qualidade, de ampla aceitação no mercado regional. Na técnica de fabricação do queijo de coalho aqui descrita, utilizou-se a adaptação da tecnologia tradicional de fabricação do queijo de coalho nordestino, principalmente nos aspectos higiênicos e sanitários de fabricação, conservando ao máximo as características originais do produto artesanal. 650 $aFood technology 650 $aGoat cheese 650 $agoat milk 650 $aRennet 650 $aCabra 650 $aCabra leiteira 650 $aCaprino 650 $aCoalho 650 $aLeite de cabra 650 $aProcessamento 650 $aProduto Derivado do Leite 650 $aQueijo 650 $aTecnologia de alimento 653 $aBrasil 653 $aCeara 653 $aCheese 653 $aCurde 653 $aFabricacao 653 $aGoot milk 653 $aManufacture 653 $aMilk product 653 $aQueijo coalho 653 $aQueijo de coalho 700 1 $aLAGUNA, L. E.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Registro |
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Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
24/04/2003 |
Data da última atualização: |
19/12/2019 |
Autoria: |
PALMIERI, F.; SANTOS, H. G. dos; GOMES, I. A.; LUMBRERAS, J. F.; AGLIO, M. L. D. |
Afiliação: |
FRANCESCO PALMIERI, CNPS; HUMBERTO GONCALVES DOS SANTOS, CNPS; IDARE AZEVEDO GOMES, CNPS; JOSE FRANCISCO LUMBRERAS, CNPS; MARIO LUIZ DIAMANTE AGLIO, CNPS. |
Título: |
The Brazilian Soil Classification System. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: ESWARAN, H.; RICE, T.; AHRENS, R.; STEWART, B. A. (Ed.). Soil classification: a global desk reference. Boca Raton: CRC Press, 2003. cap. 11, p. 127-146. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Systematic surveys of Brazilian soils began in the decade of 1950, and since the beginning they have been inßuenced by both U.S. system and FAO-UNESCO legend. The main objective was to make an inventory of Brazilian soils. This was accomplished with the publication of the Brazilian Soil Map at scale 1:5,000,000 in 1981. During the course of subsequent soil surveys, criteria and attributes for characterization of soil classes under varied environments were reÞned. This process also provided the information and data for developing the next version of the Brazilian Soil ClassiÞcation and the Soil Map of Brazil. Phases of soil classes were also devised to highlight limitations for land use, constraints for speciÞc uses, and the ecological relationship concerning potential land use. The current Brazilian system, published in 2000, presents adaptations of criteria and concepts established in Soil Taxonomy and in the World Reference Base for Soil ClassiÞcation. However, the structure of the system and the emphasis given to various criteria differ from these international systems. These differences reßect the experience of Brazilian soil scientists, speciÞ- cally in the context of use and management of the soils. It is structured in six categorical levels, arranged in a hierarchy of increasing information content: Order, Suborder, Great Group, Subgroup, Family, and Series. |
Thesagro: |
Classificação do Solo; Taxonomia. |
Thesaurus NAL: |
Soil classification; Soil taxonomy. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02097naa a2200217 a 4500 001 1336438 005 2019-12-19 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPALMIERI, F. 245 $aThe Brazilian Soil Classification System.$h[electronic resource] 260 $c2003 520 $aSystematic surveys of Brazilian soils began in the decade of 1950, and since the beginning they have been inßuenced by both U.S. system and FAO-UNESCO legend. The main objective was to make an inventory of Brazilian soils. This was accomplished with the publication of the Brazilian Soil Map at scale 1:5,000,000 in 1981. During the course of subsequent soil surveys, criteria and attributes for characterization of soil classes under varied environments were reÞned. This process also provided the information and data for developing the next version of the Brazilian Soil ClassiÞcation and the Soil Map of Brazil. Phases of soil classes were also devised to highlight limitations for land use, constraints for speciÞc uses, and the ecological relationship concerning potential land use. The current Brazilian system, published in 2000, presents adaptations of criteria and concepts established in Soil Taxonomy and in the World Reference Base for Soil ClassiÞcation. However, the structure of the system and the emphasis given to various criteria differ from these international systems. These differences reßect the experience of Brazilian soil scientists, speciÞ- cally in the context of use and management of the soils. It is structured in six categorical levels, arranged in a hierarchy of increasing information content: Order, Suborder, Great Group, Subgroup, Family, and Series. 650 $aSoil classification 650 $aSoil taxonomy 650 $aClassificação do Solo 650 $aTaxonomia 700 1 $aSANTOS, H. G. dos 700 1 $aGOMES, I. A. 700 1 $aLUMBRERAS, J. F. 700 1 $aAGLIO, M. L. D. 773 $tIn: ESWARAN, H.; RICE, T.; AHRENS, R.; STEWART, B. A. (Ed.). Soil classification: a global desk reference. Boca Raton: CRC Press, 2003. cap. 11, p. 127-146.
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